donderdag 4 juli 2024

Kaas

 


Het zojuist geïnstalleerde kabinet heeft een aantal nieuwe plannen gepresenteerd waar de burger zich de vingers bij zal aflikken. Zo wil men een wet invoeren waarin mensen die geen kaas lusten het land uitgezet gaan worden. Dit zijn namelijk geen goede Nederlanders, want kaas is een nationaal symbool en iedere goede vaderlander dient onze nationale symbolen te eren.

 Mevrouw Yeşilgöz verklaarde eigenlijk niet van kaas te houden, maar wil het democratisch proces niet in de weg staan en neemt in het vervolg bruine boterhammen met ons goudgele erfgoed mee naar haar werk als lunch.

 Mevrouw Klever is voortvarend aan de slag gegaan met een onderzoek of Fort Elmina voor de kust van Ghana in oude glorie hersteld kan worden opdat dit opnieuw het centrum van de internationale slavenhandel wordt. Deze handel is in het verleden immers zo lucratief voor ons vaderland uitgepakt.

 Voorts wil men op scholen invoeren dat er voor de lessen het Wilhelmus gezongen moet worden. Mevrouw Faber opperde dat de leerlingen dit met geheven gestrekte rechterarm zouden moeten doen, maar de heer Omtzigt twijfelt aan de grondwettelijke basis voor dit laatste idee.

 Premier Schoof kondigde aan zijn oor kritisch te luisteren te leggen bij mensen wiens voorvaderen niet minstens twee eeuwen in Nederland wonen. Dus ben ik (Duitsland) aan de beurt, alsmede de heer Wilders (Indonesië), mevrouw Van der Plas (Ierland), mevrouw Yeşilgöz (Turks Koerdistan) en eigenlijk iedereen die momenteel in onze schone delta woont.

 Het moge duidelijk zijn, het vaderland is op weg naar een nieuw glorieus tijdperk!

 Houzee!

 © Lammert Voos

maandag 1 juli 2024

Roeg

 


Kennelijk hoor ik ondanks mijn leeftijd nog steeds bij de ruige jongens. Ooit was ik punker. Ooit werd ik aangezien voor een biker. Ooit deed ik weleens dingen die misschien niet helemaal in de haak waren. Those were the days! Zojuist nam ik twee Ibuprofennetjes tegen de pien ien de botten.

Ongeveer een decennium geleden trad ik op met poëzie op de Zwarte Cross. Ik haalde daar meer bevrediging uit dan uit een optreden op Lowlands, datzelfde jaar. Nu mag ik terugkomen en wel op zondag 21 juli. Samen met twee jonge honden die nog wel echt ruig zijn mag ik voorlezen uit mijn Groningse repertoire. Uiteraard in het Nederlands, want in de Achterhoek houden ze niet van dialect.

 Zie onderstaande link:

https://www.zwartecross.nl/programma/voordracht-hormone-voos-wilbrink

 

Kaas

  Het zojuist geïnstalleerde kabinet heeft een aantal nieuwe plannen gepresenteerd waar de burger zich de vingers bij zal aflikken. Zo wil m...