Doorgaan naar hoofdcontent

De fietsieclown

 


Als puber was ik verzot op de strips van Guust Flater, een kantoorbediende die zich overgaf aan allerlei fratsen en eigenlijk helemaal niets kon. In één aflevering presenteerde hij zich als de fietsieclown en gaf hij zich over aan allerlei strapatsen op de fiets en uiteraard ging dat helemaal mis met alle gevolgen van dien. Hilarisch vond ik dat. De leraren op de middelbare school vonden het heel wat minder hilarisch als ik dat met mijn vrienden naspeelde in de klas. Ik ben dan ook van de middelbare school verwijderd.

 Onlangs trapte ik mijn zoveelste fiets aan gruzelementen. Mijn gewicht in combinatie met mijn kracht maakt dat weinig fietsen tegen mij bestand zijn. Vaak moet de trapas het ontgelden. Zo ook deze keer. Er was een tijd dat ik daar vreselijk gefrustreerd over was, maar tegenwoordig leg ik me erbij neer dat fietsen bij mij geen lange levensduur hebben. Dus ruilde ik mijn gewonde stalen ros in voor een andere. Een sportieve.


Tevens kocht ik een fietshelm. Niet omdat ik nou zo snel ben, maar omdat er een categorie automobilisten is die hier op onze smalle wegen in het noorden altijd haast hebben en er geen been in zien om een fietser de berm in te jassen. En mijn hoofd is mijn kapitaal. Dat klinkt triest en dat is het ook. Zowel het eerste als het laatste. Toen ik de helm voor de eerste keer opzette moest ik weer aan de fietsieclown denken. Maar goed, liever uitgelachen dan een kasplantje in het ziekenhuis. Het was overigens een zwaar weekend met windkracht 4 à 5 constant tegen.

 Iets heel anders: één of andere geinponem heeft een profiel van mij aangemaakt op LinkedIn. Ik krijg nu kilo’s spam. Aan de profielfoto te zien is dit onlangs gebeurd en kennelijk woon ik tegenwoordig in Brabant. Helaas weet ik het wachtwoord niet, zodat ik het profiel niet kan opheffen. Ik erger me hier kapot aan, maar wederom: als je er niets aan kan doen moet je het maar accepteren. Ik accepteer tegenwoordig heel veel waar ik niets aan kan doen.

 Lastig.

 © Lammert Voos


Reacties

  1. De fietshelm staat je goed. Volgens mij ben jij de enige die de trapas van een elektrische fiets kapot kan trappen. Dan wil je harder dan de motor.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Nick Cave en ik

  Is dit een essay? Ik weet het niet zo goed. Maar verwacht van mij geen zogenaamd intelligente analyse van zijn teksten en muziek, dat zou speculatie en interpretatie zijn en dus alleen gewichtdoenerige flauwekul. Maar laat ik eerst maar eens beginnen bij het begin.   Ergens begin jaren tachtig hoorde ik op de zolderkamer van mijn vriend Jan Drunk on the Popes Blood, een EP van een Australische band die The Birthday Party heette. Een zware bas stuwde luid krassende feedback gitaren voort, boven dit minimalistische pandemonium schreeuwde, huilde en krijste een maniakale zanger uit die luisterde naar de naam Nick Cave. Ik was verkocht. Die woede, dat was de mijne. De agressie van de band oversteeg die van de punk, ging veel dieper, was veel gevaarlijker en oncontroleerbaarder.   Dat wilde ik dus ook. Ik was ook kwaad op de wereld, op volwassenen, voelde me machteloos in een verwarrende wereld. Dus Jan hanteerde de bas, ik de gitaar en een andere vriend van ons, Peter, drumde. A

Het zal wel loslopen

  Wij wonen vlakbij een groot natuurreservaat, namelijk het Lauwersmeergebied. Naast een vogelparadijs zijn hier reeën, damherten, dassen, vossen, hazen, konijnen, diverse marterachtigen, otters en diverse soorten vlinders, waterjuffers, kleine knaagdieren en andere insecten. Een aantal van de broedvogels alhier staat op de rode lijst. En dan hebben we het nog niet eens over alle zeldzame planten, zoals orchidee en parnassia. Hoewel er een aantal hondenlosloopgebieden zijn, ligt het voor de hand dat   honden hier aangelijnd moeten.   Hoewel ik hondenliefhebber ben, ben ik ook natuurliefhebber en ik zou het dan ook niet in mijn bolle kop halen om mijn honden los te laten lopen. Zo niet De Moderne Toerist. Deze flikkert zijn afval zo van zich af, spuit insecticide tegen muggen, zich niet realiserend dat dit ook ander insecten vermoordt, parkeert camper of auto naar believen, vervuilt het viswater met lood en laat honden overal loslopen en ruimt geen stront. Hij ruimt zijn eigen stron

The importance of being Ernst

    Steeds meer van mijn verleden sterft. Los van mijn kwijnende hersencellen sneuvelen er geregeld oude vrienden. Deze week was dat Ernst Langhout, die er mede voor zorgde dat ik zanger werd. Hij en zijn toenmalige partner Arina bezaten een boerderij bij het dorp Gauw waar hijzelf met zijn new wave band The Visitor oefende. Samen vonden zij dat mijn vrienden Jan, Peter, mijn vriendin Robijn en ik een echte band moesten worden en regelden ze een optreden in het voorprogramma van Claw Boys Claw. We mochten oefenen op de boerderij met de versterkers van The Visitor en bovendien hun drummer Bertus lenen. Het succes van dat voorprogramma zorgde voor een aantal hectische jaren met als hoogtepunt het voorprogramma van de Amerikaanse hardcore band Hüsker Dü. Peter was toen al gestopt en vervangen door Robin. We bleven al die jaren oefenen op de boerderij, maar hadden inmiddels wel eigen versterkers gekocht.   In de pauzes van die oefensessies gingen we altijd brandnetelthee of oplosko